Köpvillkor

Eco-horse följer Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen. Nedan kan du läsa våra köpvillkor.


Beställning
Beställning skickas till kim@eco-horse.se I beställning ska finnas information om vilken/a vara/or du vill beställa, storlek och om några extra uppgifter behövs. Orderbekräftelse skickas till normalt dig inom 24 timmar efter beställningen. Får du ingen orderbekräftelse inom denna tid ber vi dig kontakta oss, så att mailet inte kommit bort på vägen.
Vid orderbekräftelse får du också besked om när din vara kan levereras, beroende på tillverkningstid och andra omständigheter.
Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till dess att varan är skickad. Ecohorse har ägande- och återtaganderätt till samtliga produkter till dess att fullständig betalning har erlagts från kund.


Pris
I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Ecohorse inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

Leverans och frakt
Vi använder oss av Posten och Schenker. Posten har två olika fraktalternativ och det gör att du har totalt tre olika fraktalternativ att välja på. Emballagekostnaden är 10 kr och den tillkommer utöver Posten och Schenkers fraktkostnad. Vi reserverar oss för ändringar av fraktkostnad hos Posten och Schenker.

Posten 1:a-klassbrev
Vi har inlämning av postbrev varje dag. 1:a-klassbrev har normalt sett 1-2 leveransdagar. Är paketet stort så det ej får plats i din brevlåda/brevinkast lämnas det ut från ett ombud nära dig. Paket tyngre än 2 kg kan skickas som postpaket, men blir då dyrare. Postens 1:a-klassbrev är ej spårbara.
Upp till 500 gr – 36 kr
Upp till 1 kg – 48 kr
Upp till 2 kg – 72 kr

Posten Skicka Lätt
Vi lämnar Posten skicka lätt vid två tillfällen per vecka. Normalt sett har brev skicka lätt en leveranstid på 1-2 vardagar. Paketet kommer till ett postombud nära dig. Paket skickade med Posten Skicka Lätt är spårbara.
Upp till 1 kg – 54 kr
Upp till 2 kg – 89 kr

Schenker privpak
Vi lämnar in till Schenker vid två tillfällen per vecka. Normalt sett har Schenker 2-4 leveransdagar, men det kan ta 1-2 dagar extra beroende på var du bor. Paketet kommer till ett utlämningsställe i din närhet. Paket skickade med Schenker är spårbara.
Upp till 1 kg – 55 kr
Upp till 2 kg – 65 kr
Upp till 3 kg – 75 kr
Upp till 5 kg – 90 kr
Upp till 10 kg – 120 kr


Betalning
Betalningsinformation delges vid orderbekräftelse. Betalning ska ske innan varan skickas.

Ångerrätt / Öppet köp
Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta gäller alla varor hos oss, även de som specialbeställts. Kunden står själv för returfrakten.

Fel på varan / Reklamationer
Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post eller telefon för vidare instruktioner. Då flera av våra produkter är under utveckling och nya på marknaden ger vi en garantitid på 3 år. Du som kund ska följa skötselråden för att garantin ska gälla. Skötselråd och anpassningstips medföljer varan vid leverans. Vi vill gärna få utvärdering på våra produkter och få feedback, både bra som dålig. Har du några frågor eller funderingar hjälper vi gärna till.

Personuppgiftsbehandling
I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall mig på min telefon eller på e-post kim@eco-horse.se. Jag försäkrar även att jag inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter.

Tvist
Vid tvist följs Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.