Företaget består av mig, Kim Hultgren. Jag är engagerad i att skapa medvetenhet om vad som händer i vår omvärld och försöka se till så att vi har en värld att lämna över till våra barnbarn.

Idén till företaget och de produkter vi tillverkar kom ur miljöintresset och en vegetarisk värdegrund. Hur kunde man sammanföra dessa delar med hästvärlden? Först gällde det att hitta hållbara naturmaterial som skulle palla trycket av att användas bland hästarna och som samtidigt har liten miljöpåverkan. Hampan kräver minimal besprutning och har under århundraden använts för att hålla fartyg på plats i hamn och hålla människors rumpor på plats i stolar. Ett perfekt material att jobba i! Det är inte bara starkt och hållbart (om det sköts rätt) utan kan också odlas utan elaka bekämpningsmedel. Då hampan kan bli vass när den vävs i band använder vi sedan lokal ull för att tova mjuk stoppning när det behövs.

För att hitta en design som är skonsam mot hästen och för att få produkter som funkar bra i arbetet med hästarna har vi tagit hjälp av Karin Stillberg på Horseawareness som är sjukgymnast och har vidareutbildning på hästens anatomi och hästens inlärning.